Jobbig tid..

Det är precis som överskriften säger, en jobbig tid just nu.
Från början var det meningen att det skulle bli mycket plugg så jag skulle klara VG på den här kursen men det kommer inte bli av men jag måste ändå plugga en del så jag klarar G iaf på salstentan nästa fredag. Jag känner mig lite besviken på mig själv att jag inte gör VG-uppgiften. Men jag kommer aldrig få ihop ett VG-arbete på en vecka nu.. Bläh!
Sedan har jag/är eller kommer bli sjuk, har inte mått bra och mår inte bra men det går liksom lite upp och ner vilket är himla irriterande att man inte bara kan vara sjuk sen bli frisk utan vara lite halvsjuk hela tiden.
Förutom detta så är det lite familjeproblem (vilket jag inte ska gå in närmare på här) som gör att mitt humör sänks och jag bara vill stänga in mig och göra en massa annat så man slipper tänka på det.
Till sist då som involverar den här jobbiga tiden så har jag fått mina sömn-problem tillbaka. Extremt irriterande!!
Klockan börjar nu närma sig 02.00 och jag är inte ett dugg trött och jag vet att jag inte kommer somna förrän vid 04-05, därför funderar jag på att vara vaken ett helt dygn nu och somna i någolunda bra tid imorgon kväll. Fast det är fredag imorgon  (idag) så det blir nog inte så lyckat :P
Som ni nu förstår med att jag är "sjuk" har familjeproblem plus sömnproblem gör att min prestation i skolan inte blir som jag vill eller ha någon motivation till att försöka få ihop en bra uppsats. Framförallt när man vet att man inte behöver.. Ja, jag är lat också :P men detta ville jag faktiskt försöka göra!

Så det var mitt gnäll-inlägg, någon gång skulle väl det komma. Skönt att bara skriva av sig annars ^^

<3

Musikskivor!

Jag behöver en skiva med bra musik! Jag har sådan otur att när jag kör till skolan så brukar det mestadels bara vara reklam och massa prat när jag vill lyssna på bra musik!
Därför ska jag försöka trixa ihop en bra klump med musik, om ni har några bra förslag får ni gärna komma med dom! Något som man kan bli lite pigg till så man kan bli lite glad när man är på väg till skolan =D
Sedan skulle jag vilja ha en liten "läskig" musikskiva eftersom halloween snart är här och det kan vara kul att skapa lite stämning med hjälp av musik. Precis som jullåtar skapar julstämning. Låter det inte som en bra idé?? =D sen kan man ju använda den skivan till att skrämma sina kompisar om man ska köra dom någonstans så kan man ha en låt där någon börjar viska något tyst i början ELLER typ skriker till sådär läskigt XD det hade varit kul!

Så nu ska jag sluta gå vidare på det, kort och gott, har ni förslag på några bra låtar eller lite "läskig" musik så ge mig gärna förslag!

Tyda drömmar

Jag har funderat lite över om man faktiskt kan tyda drömmar? Av det jag har lärt mig av drömmar handlar de om sådant som har hänt under dagen. Detta blandas sedan ihop till en konstig fantasi när man sover. Däremot är det vissa delar i ens drömmar som man inte kan koppla till något som hänt i ens vardag så det måste ju komma någonstans ialla fall. Kanske från framtiden då? ;)
Anledningen till att jag började fundera på detta är dels för att jag pratade med några vänner om detta för en vecka sedan och dels för att jag för ca 4 dagar sedan drömmde om att jag hade brutit foten. Sedan för 2 dagar sen så stukade jag handleden, inget allvarligt men ändå. Kanske har det en koppling? :P

Förutom dessa underliga funderingar så har min vardag tagits upp mycket av min första hemtenta på arkeologikursen om stenåldern. Den är typ klar nu och ska bara läsas igenom och lämnas in, äntligen!
Sen får jag bara hoppas på ett G iaf, ni får gärna hjälpa mig med att hålla tummarna! ;)

Nu blir det te! (jag har börjat bli en te-fanatiker igen) 

Julkänsla?

Jag vet att det låter lite fel att få julkänsla såhär nu i början av oktober men det bara blev så när jag var med några vänner häromdagen. Det var mörkt ute vi hade tända ljus och åt äppelkaka med kanel till! (plus att vi hade druckit lite som egentligen inte ska skrivas in). Det slutade ialla fall med att vi satte på några gamla jullåtar som man brukar lyssna på vid juletid. Om jag inte visste att det var i slutet av september så skulle jag gissat på att vi var i mitten av december den kvällen. Det fick mig att börja längta lite till julen eller så längtar jag ännu mer till sommaren igen och vill bara att julen ska vara över ;-)

Nog om julesnack nu redan! Vi får ta en dag i taget och då är det halloween som är den närmsta högtiden om jag inte glömt någon annan. Då kommer vi förhoppningsvis ha vår traditionella halloweenfest som från början handlar om att fira två kompisars födelsedagar.

Det märks ialla fall att vi är påväg in i den mörka, kalla och läskiga sidan av året och då får vi vara förberedda med att se ljuspunkterna i vår tillvaro! ;-)

Tack för mig och god natt!

Exkurision skåne!

Frånn den 27-29 september har jag varit i skåne på exkurision i arkeologikursen. Det har varit både kul och spännande och vi har varit och kollat på många olika sorters fornlämningar och liknande. Vi har också varit och kollat på en riktig utgrävning i Uppåkra vilket var väldigt intressant att se hur de gör i verkligheten. Själv kommer jag inte få göra några grävningar förrän i C-kursen. Vi har även varit inne i en rekonstruerad megalitgrav där det var väldigt mörkt och trångt. Vi avslutade exkurisionen med att besöka Kivikgraven som är ett stort stenröse.
Vi har sett massa olika saker detta är bara några exempel.
Vi bodde i Lund under de dagarna på ett vandrahem som hette tåget. Vi sov i små kupéer som hade en dubbelsäng med tre sovplatser. Jag sov högst upp vilket i början var lite läskigt men det gick bra och jag ramlade aldrig ner.

Detta får duga som länge, en väldigt kort beskrivning av vår exkurision. ^^


Íngången till den rekonstruerade megalitgraven.
Inget för den som lider av cellskräck ;)


Kivikgraven från utsidan. Den har varit mycket större från början.