Plugg?

Jajamänsan! Detta menas med att jag har en paus i pluggandet eller rättare sagt att jag fått hjärnsläpp och har problem med att hitta alla svaren jag behöver :P
Jag kom också på att jag varit dålig med att lägga upp bilder på bloggen så jag hade tänkt visa några som visar lite av hur det sett ut för mig de senaste och de nu kommande dagarna!



Så här ser det ut just nu i vardagsrummet med pluggandet.. (Ja det ligger en fjärrkontroll där med). :P
Blir irriterad på mig själv att det går så långsamt för mig att hitta svaren jag behöver i alla böcker!
Så ser det ut för mig ialla fall inomhus.



Och såhär ser det ut utanför köksfönstret. (Ja ams såhär ser det ut i nybban nu) :P
Det bästa med denna bilden som man ser är att det är blå himmel och solen lyser för en gång skull! Det har varit så mörkt och grått de senaste dagarna med massa snöfall. Detta blev som sagt resultatet.

Över till pluggandet!



Första Advent

Som ingen har missat är det första advent idag. Snön yrde och for utanför fönstret hela dagen. När snön väl kommer så kommer det rejält!
Hursom helst, första advent. Vi brukar inte göra så mycket vid advent faktiskt men idag blev det lite festligare. Mamma och jag stod för middagen (bara mamma) och bjöd mormor, morfar, moster Maggan, Tommy, min bror och Caroline. Det var mysigt att sitta allihopa för att äta och prata i skenet av ett tänt ljus. :) Inte varje dag man träffar på dom heller så det var extra trevligt!
Efter det skulle min snälla bror lära mig lite jujutsji-grepp (stavas det så?) vilket jag inte var så bra på. Det roliga däremot var när han skulle säga vad de olika greppen hette :P Vissa lät så roliga att jag knappt kunde stå upp för jag skrattade så, det var nog en energikick man fått från fikat som satte igång då med, plus att jag har dålig humor. Detta blev nog inte något intressant inlägg, en genomgång av min dag helt enkelt!

Nu blir det någon film att se.
=)

Julpynt

Visst är jag duktig? ännu ett inlägg denna veckan =)
Det händer inte så mycket i mitt liv just nu, ha bara suttit och pluggat sagt en och annan svordom när det inte går som man vill, en och annan godisbit för att hålla kvar energin. Det går framåt i alla fall!
Nog om det.. detta tema kommer handla om julpynt!
Mamma och jag var uppe på vår extremt fullpackade vind igår och hämtade ner alla julsaker vi har där, inklusive vår plastjulgran som inte kommer skruvas ihop än på ett tag. Däremot har mamma gått omkring idag och julpyntat vår lilla lägenhet med tomtar, julstjärnor och bytt gardiner i köket. Det är mysigt när man sitter och pluggar i vardagsrummet och märker att det helt plötsligt är en tomte bredvid en eller att duken helt plötsligt blivit röd :P Det är mysigt när julpyntet kommer igång!
Det roliga måste tilläggas är att mamma även sorterade ut olika julpynt däribland gamla julpynt man själv gjorde när man var liten. HAHAHA tillåt mig skratta åt min otroligt dåliga pynt-talanger. Sen var man ju inte så gammal men ändå en del saker kan man ju undra ;) samtidigt vill man inte göra sig av med allt ändå av sentimentala skäl.

Nu blir det att se vem som åker ut i idol!
Tjao! ;)

Bokrecension

Ja jag har ljugit! Förlåt, jag har läst ut boken innan jag lämnat in hemtentan. Vilket är mer mig själva att skylla faktiskt vilket jag får sota för nu då stressen börjar kännas riktigt ordentligt!
Dåså, som utlovat en bokrecension om boken "Fallen Ängel". Det finns i min mening 2 olika sorters bokrecensioner, den ena där man analyserar och spekulerar över det mesta i boken, sen en annan där man mer diskuterar lite utan att avslöja för mycket om vad som händer i boken. Jag kör såklart på det andra alternativet.

När jag läste baksidan på boken så fick jag en bild av att det skulle vara romantiken ifrån Twilight och spänningen som i serien Supernatural. Det var inte riktigt så faktiskt, hade tänkt mig en mer spännande kamp mellan det onda och det goda och nästan en bild som i Supernatural med änglar mot demoner med människor som shackpjäser. Det var inte så det var i denna boken iaf, men det finns ju en tvåa också.
Det som jag tyckte var lite kul som hända iaf mig var att jag inte kunde lista ut hela slutet utan blev lite förvånad faktiskt. Vilket kan bara ha varit jag då jag hade tänkt ut ett eget slut innan lite. Sedan fanns det en del saker som blev ganska självklara ju mer historien gick  vilket också är ganska självklart.
Det var i det hela en riktigt bra bok som jag läste ut på mindre än ett dygn då jag inte kunde lägga den ifrån mig när jag väl började läsa, vilket är ett bra betyg. =D Som sagt om man gillar Twilight så lär man nog gilla den här med ^^

Över till att se färdigt på Robinsson sedan plugg!
Natti natti!

Fallen ängel

Tisdag, ledig, snö och plugg. Hur låter detta? Instängt? Lite.
Vi fick hemtentan igår så idag har mesta tiden gått åt till att plugga och förstå frågorna på tentan.
Ironiskt nog fick jag även en bok som jag beställde förra veckan som jag hade tänkt ha som nöjesläsning innan hemtentan dök upp.. Få se om jag läser lite innan jag går och lägger mig.
Boken som jag har beställt och väntat på heter "Fallen ängel" och är skriven av Becca Fitzpatrick. Det är ett passionerat drama med stark kärlek som hamnar mitt i en kamp mellan det onda och det goda. Visst låter det spännande? :D Det ska tydligen finnas minst en del till som inte kommit ut på svenska än. När jag har läst ut den ska jag se om jag kan göra en liten bokrecension av den. Men det kan som sagt ta ett tag då jag har en tenta att sitta med till 3 december.


Vad ska man göra nu? Jag har tagit en paus från  pluggläsningen och orkar inte läsa mer för stunden inte ens från Fallen ängel så det blir att se lite repriser på program som jag missat, som unga och bortskämd ;)

Ha en mysig tisdag!

 

 

Harry Potter och dödsrelikerna

Här igen! Är ju tvungen att berätta att jag var på bio igår också för att se den efterlängtade Harry potter och dödsrelikerna del 1! Jag ska inte erkänna vad som händer i filmen här såklart men jag kan berätta vad jag tyclte om den... Den var riktigt bra! :D Sedan att det finns smådetaljer som inte stämmer helt gör inte så mycket alls, de måste ju ändå få det heöa gå ihop i en film och det har de lyckats bra med =) Jag kan inte vänta till sista delen kommer ut och se hur det har filmatierat slutet. Även om man vet vad som händer i slutet är det alltid kul att se om scenerna och allt stämmer överens med det man ha läst då man ändå bildar sig en bild i huvudet om det. Det var kul att se att denna filmen hade många scener så som jag hade föreställt mig när jag läste boken.

Det är också alltid lika roligt att gå på bio måste tilläggas, framförallt när man har så sköna vänner som man kan  gå med! En rolig kväll som absolut måste göras om även om bokningen av biljetterna tog sin tid och att det fanns en del personer på bion som hade svårt att sitta still och vara tysta. Vi får tillfällen nästa år en hel del gånger då om jag inte har helt fel så ska sista delen av Harry potter komma ut, Stephanie Meyers andra bästsäljande bok "The host" som ska spelas in och i slutet av nästa år kommer även första delen av sista boken av Twilight-serien visas (breaking dawn). Sedan såg vi faktiskt på bio-reklamen att "Red Riding Hood" ska komma i Mars på bio som handlar då antar jag i runda slängor om lilla rödluvan och varulvar om jag förstod trailern rätt.

Mycket roliga saker att se fram emot nästa år!
Fram tills dess blir det jobbiga saker som att sitta inne hela morgondagen och göra läxa och vänta att snöstormen ska köra förbi som sades på vädret att det skulle göra inatt och imorgon. 

Take care! 

Vampyrbloggens tävling!

Hejsan bloggen, det har varit mycket annat ett tag nu...
MEN nu är det dags igen lite med uppdatering, bland annat ska jag vara med i vampybloggens tävling ni kan själva hitta det här.  Man kan vinna två böcker som verkar vara otroligt bra! dock är jag lite sen med detta då jag inte kollat runt på nätet på länge. De böcker man kan vinna heter Den utvalda av P.C  Cast och Blodslinjen av Maggie Shayne. HAr aldrig varit med i en tävling förut så vi får se ^^ den avslutas imorgon klockan 12.00.

kramar!

Update!

Dags för en update!
Vi börjar med skolan. Jag har nu gjort min tenta i bronsålder vilket jag är ganska säker på att få ett G i. Sedan har jag fått resultat från stenålder varav jag var ett halvt poäng ifrån VG! extremt irriterande :P Och idag började kursen om järnålder så det flyter på bra.
Sedan tar vi fritiden. Jag behöver en hobby! jag har spelat spel på datorn men jag tröttnar snabbt på dom och nu har jag inget att läsa riktigt i skolan och kommer inte på någon bra film att se så allt är lite tråkigt just nu.
Förutom i lördags då det var halloween-fest med temat disney/tecknat. Det var riktigt roligt :) jag var en fé och det var kul att se vad alla andra hade klätt ut sig till. ^^
Finns det något mer att uppdatera i? i så fall gör jag en update till lite senare :P

Bara för att visa hur tillfälligheter kan vara ironiska... Jag var lite halvt sur för att jag var så nära ett  VG i tentan om stenåldern så jag surfade runt på nätet och gick sedan in på en "spel-sida". Det första spelet jag hittade då var detta: Stenåldersracing. -.- Det är så ironiskt och jag blir nästan skadeglad för mig själv för att det var så ironiskt :P ska man skratta eller gråta? ;)